Tour de Bière 2013

Tour de Bière 2013

Følg os på 650 km gennem Danmark og Sverige

Her kan du følge en helt ølentusiastisk og fantastisk rejse på cykel gennem det danske og svenske landskab fra den 29. juni 2013 til den 7. juli 2013 med 30 cyklister og 4 servicefolk. En flok energiske øl-folk på cykler af alle slags på Tour de Bière 2013.
I de kropsnære grønne, gule og ovalt prikkede trøjer begiver de hårdt trænede atleter sig ud på en uges bryggeribesøg og ca. 650 kilometers oplevelser på midtjyske og nordsjællandske veje, via Skåne i det svenske og med afslutning i Nordkøbenhavn med en velfortjent fest.
Følg med her på siden og giv en kommentar til cyklisterne.

Mandag, 3. dag, 1. juli

NyhederPosted by Anders K Brandt Mon, July 01, 2013 23:39:51
Da vi kom til Århus Bryghus strålede solen på personalet. Det var en stærk modsætning til oplevelserne lige før. Her styrtede regnen ned og mange blev gennemblødt. Vores grønne køredragter tørre dog meget hurtigt og vi var klar til en varm modtagelse af de lokale øl-folk på Århus Bryghus.

Vore norske deltagere skriver:

Vi hadde den glede av å være følgebil i dag. Vår datter Lillian fikk sykle frem til frokost. Vi måtte da fratre syklingen på grunn av Odd Rune skulle en tur på arbeid i Randes. Treftes igjen ved Århus Brygghus til en fortreffelig aften med mye mat og godt øl. Ragnhild og Lillian fikk alkoholfri eplecider laget på stedet. Mat, reker til forrett, ølmarinert mørbrad med ny poteter og is med ferske jordbær, veldig godt.

Steen Aage Madsen:

Jeg er utrolig glad for den modtagelse vi får de forskellige steder. På Grauballe Bryghus og Winthercoat var for mig store oplevelser. Villiam og Else fra Grauballle Bryghus fortalte engageret, så vi alle forstod, hvad der skal til for at drive så stort et bryghus. De er ved at flytte til større lokaler. Villiam fortalte at det var nødvendigt at brygge i større målestok for at gøre det ordentligt. Ægteparret supplerer hinanden i ølfremstillingen. Villiam er uddannet brygmester og er med til at hæve kvaliteten hos mikrobryggerier. De er med til at udvikle nordisk brygkultur.

Wintercoat har mange gode øl. Det lokale gartneri vil gerne have et specialbryg, som kunne tages med på udstillinger. Derfor udviklede de en øl af hibiscus fra gartneriet og hvedeøl. Den er fin aromatisk og man kan blande den med appelsinvand. Når appelsinvand hældes i glasset først, så bliver det gult for neden og rødt for oven. Vi blev serviceret fornemt med ale af rigtige engelske haner. Flere deltagere prøvede at trække i de lange arme.

Andre skriver:

Dagens tekniske rapport er, at omkring punkteringer, så var Odd en af de dagsudnævnte mekanikere, han ville gerne være sikker, hvorfor han valgte at lappe sin egen cykel efter en påstået punktering. Jens valgte at sætte sin egen kæde på efter den for en kortere tid havde forladt berøring med tænderne, nogen kalder det tandskræk.

Hans Åge havde en mindre uheld efter et kortere fokuseringssvigt, det medførte en lettere asfaltberøring med sko.

Den kritiske revisor har henledt opmærksomheden på, at allerede dag 2 viste morgenens dækkontrol, at Mogens havde et lettere defekt dæk, der skulle skiftes, han fik monteret et af de extradæk, som Torben havde med, slangen blev genbrugt dog med fornyet luft.

Peter Mikael Kjer Stærdahl:

Som ny rytter i feltet må jeg allerede nu konstatere at TdB er et genialt påfund, som alle burde prøve mindst en gang i deres ølliv.. Jeg har mødt rigtig mange MEGET engagerede mennesker som alle nyder øllets glæder – det være sig mine medryttere, bryggere, hjælpefolk og alt der i mellem. Alle steder mødes man med en stor glæde og smil – ingen tvivl – TdB er meget populært blandt alle som har berøring med dette pragtfulde arrangement.

Derudover har jeg lært en del om cykling (troede bare det gik ud på at trampe i pedalerne den rigtige vej..) men næ nej – de ”gamle rotter” får tårer i øjnene når vi taler om ømt mellemkød, skridtpuder og diverse cremer til at smøre steder som jeg her vil undlade at beskrive videre. ”Hva fa' en har du underhyler på”...... og hvor hulen er dine klikpedaler????? Som om det ikke er nok, at have ondt i røven og alle led og muskler under navlen, så skal man også tvinges til at sove i en lagerhal – FYLDT op med øl..... det må give en masse nattisseri... på den anden side er det jo skønt at vide, at man blot er få skidt fra prøvehanen på en 4000 L god Stout og prøvehanen sidder i bekvem højde.... Ja, det er hårdt at være rytter i dette umenneskelige cykelløb, men, trods alle ydmygelserne på de jyske højdedrag, er jeg meget sikker på at jeg sidder her igen til næste år... træt, med godtøl i glasset, ondt i røven, men uden underhyler og MED klikpedaler....

Grauballe:
Nørrebryg
Enebær stout
Dupond dupont
Hjejlen
Morgendug
Honey gold
Mosebryg
Sort sol
Red irish

Wintercoat:
India gold
Oatmeal stout
More please
Yellow jacket
Red molly

Voldby:
Moylans red irish
Moylans ipa
Moylans imperial stout

Humleland:
Det gule akvarium
Morgen fætteren
Maltpusheren
ÅrhusØ
Bællesæsonen
den stærke bi

Aarhus Bryghus:
Pilsner
Classic
Dirty drunk Diana
Imperial stout
Festival øl

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jan Tue, July 02, 2013 12:48:45

Åhh det lyder super herligt, kunne godt finde på at tage på en sådan tur!

Posted by Niels Buchwald Tue, July 02, 2013 07:25:24

Link til billeder fra besøget på bryggeriet.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505730532833004.1073741827.199313000141427&type=1