moshi

moshi

Hytten i Moshi

Her kan I følge nyheder om vores hytte i Moshi i Tanzania

Byggeriet starter igen!

NyhederPosted by Anders K Brandt 23 Jun, 2014 17:26:53
Vi ankom lørdag den 21. om morgenen og om eftermiddagen tog vi ud og kikkede til vores byggeri!

Alt er vokset rigtig meget og bananen som vi fik af Izzadin Kabewa er nu højere end vandtanken. Hæggen af bourgainvilla er vokset helt op og klippet smal. Der er derfor ikke mange blomster.

Flere træer er et par meter høje og med blomster. Kamelfodstræet har meget fine blomster og kartoffeltræet har også mange blomster. Det har regnet meget. Vi talte i dag med indehaveren af læderfabrikken for handicappede, og hun sagde at i de sidste 30 år har det ikke været så koldt og så meget regn som nu! Vi synes også det er usædvanligt koldt. Hun fortalte også at det før i tiden var koldt som nu!

Hjørnehuset strålede i sin hvide maling og den røde terrasse. Alt meget traditionelt på et meget utraditionelt hus. Vi bad håndværkerne gå i gang med at spartle væggene og pudse gulvet og male det rødt som man har gjort før alle vil have blanke fliser over det hele. Vinduerne er også malet. Alt er gjort meget fint. Vi satte dette i gang for at vi hurtigere kan flytte ind i Hjørnehuset. Vi håber at vi kan flytte ind om en uge!

Mandag den 23. juni
Nu er arbejdet i gang igen og mere arbejde er planlagt.
Elektrikeren har talt op for kontakter, lampesteder og mange meter ledning.
Vinduer og døre er bestilt hos en smed. Vi vil have små romantiske vinduer! De er mere sikre end store ruder.
Murerne er i gang med at bygge en lille udvidelse af hjørnehuset med et lille toilet og bruser. Udekøkken bliver der også plads til på terrassen. Alt meget småt for det er gæstehus, så det meste foregår i hovedhuset.
Specialisten i "ferrocement" var der også her til morgen og vi fik planlagt hvordan cementkuplen skal laves over det runde hus. Mr. Ndano er ikke i tvivl. Han mener stadig at han kan lave en cementkuppel på 8 m i diameter!
Vi har også bestilt 2000 stk "makuti" Det er palmeblade der er bundet så de nemt kan bindes op som stråtag. Der skal stråtag oven over betontagene! Det er med til at holde temperaturen nede ind i huset. Med de temperaturer vi har i disse dage kan vi blive betænkelige om det nu er den rigtige beslutning.
Vi bor på et lille hotel kaldet Twiga Home bag Moshi airstrip. Det er hyggeligt. I dag var vi oppe at besøge Bodil og Clive. De er ikke hjemme, - de kommer snart til Danmark og vi har så byttet biler. Det er dejligt at være uafhængig af fyldte busser og taxi bliver dyrt med al vores transport!