moshi

moshi

Hytten i Moshi

Her kan I følge nyheder om vores hytte i Moshi i Tanzania

24. juli

NyhederPosted by Anders K Brandt 24 Jul, 2014 07:48:36

Det blev en dramatisk dag i går. Da det lige var blevet mørkt bankede Anna på gaten og ind kom hun grædende sammen med en anden, vi ikke lige genkendte. Der havde været et trafikuheld og hendes søster, Renates søn var blevet ramt af en bil. Sønnen, Charles og en anden kørte på en lille motorcykel. Efter lidt snak fandt vi ud af at hun gerne ville have at jeg kørte hende til hospitalet.

Oppe på hospitalet satte jeg hende af ved p-pladsen. En times tid senere hentede hun mig og jeg var så oppe at hilse på Charles. Han havde fået et ordentligt slag på siden af hovedet, men kunne da hilse på mig. Hans knæ var forbundet og han beklagede sig meget over smerter. Efter endnu en timestid fik jeg talt med en læge og han sagde de ventede på røngtenbilleder og en anden læge ville komme at kikke på ham.

Efter endnu noget tid kørte vi hjem igen og efterlod en person ved ham. Vi håber på det bedste!

Byggeriet går stærkt. Væggene på skuret og vagtværelset er nu halvejs oppe og vi regner med at nå helt op i dag. Ndano gør sig nogle erfaringer med at bruge blikplader på den ene side af ferrocementvæggen. Det er ikke så godt som sække og krydsfiner, for cementen glider af på blik.Det er et hurtigt byggeri. Folk arbejder intensivt.

Vi var forbi snedkeren og var klar til at tage nogle opgaver fra ham, men han havde materialerne klar og lovede resultater om to timer. Der er ikke sket noget, så jeg må om til ham igen. Det er ikke muligt for os at vente på opgaverne hele tiden, så jeg må ud at finde en anden snedker. Det er træls for han er en af de lokale!

I dag skal vi have snakket med VVS folkene om indføring af vand i det runde hus og forberede rørføring til solfanger til vand, som vi håber kan komme på næste år.

To krydsfinerplader er blevet savet til beklædning og hylder i et skab lavet af stålrør. Birgitte er ved at male dem. Et stykke træ fra snedkeren skal jeg have lavet færdig som hylde i badeværelset. Der er mange spændende træsorter.

Søndag: Abeid og en ven pudser brættet til vores seng. Han har fri fa sit arbejde i en forretning med byggematerialer, så han hjælper gerne til.
Gulvene bliver pudset flot blanke, men det er svært med de få materialer de har, så vi må nok efter det igen til næste år, så kan vi også få rødt pulver i, som var meningen.Sækkene er på hovedet af Anna, de skal bruges til at lægge majs eller bønner på, når der skal høstes.


De byggematerialer der er tilovers bliver fordelt, her har Josef en trillebørfuld brænde, og hans svigerinde har 5 blikplader på hovedet. En anden fik planker og blikplader til et hønsehus.